3 + 1 vagány csajos autó

Opel ADAM ROCKS - Fotó: Opel

Az autógyártók egyre rukkolnak elő az újabb és újabb modellekkel, tavasszal a Genfi Autószalon alkalmával számos olyan városi kisautót mutattak be, amelyeket kifezejetten nőknek, mégpedig bevállalós, stílusos nőknek szántak. 

1.)

Új PEUGEOT 108: igazítsd az egyéniségedhez!

A városi autózásra tervezett, kompakt új PEUGEUT 108 öltözéke egyedi és elegáns. A modell számos lehetőséget nyújt az ügyfél számára, hogy részt vegyen autója megalkotásában: lejtőshátú vagy nyitható tetős kivitel, személyre szabható design és enteriőr, ajtók száma és szín... minden új PEUGEOT 108 külön személyiség.
Az új PEUGEOT 108 nagyméretű érintőképernyőjének köszönhetően, mely a legújabb konnektivitási rendszereket (MirrorLink, AppInCar) magába foglaló Mirror Screen funkcióval rendelkezik, egy mozdulattal a vezető okostelefonjának tükrévé válik. Az autót felső kategóriás felszereltséggel látták el: tolatókamera, automatikus klímaberendezés, kulcs nélküli indítás és ajtónyitás.
A modern és intelligens új PEUGEOT 108 azonban a kategóriája legfontosabb kvalitásait sem nélkülözi: a fürge és kompakt autó játszi könnyedséggel veszi a városi forgalom akadályait. Hatékony 3 hengeres motorjának köszönhetően rendkívül gazdaságos.

A rendkívül kompakt modellt a PEUGEOT márka elegáns stílusában öltöztették fel, kiegyensúlyozott, elegáns és kifinomult autó. A lehető legkisebb térfogatban pontos vonalak és harmonikus ívek összhangját teremti meg, klasszikus és kifinomult megjelenése határozottan modern és dinamikus jellemet takar: éles tekintete, ruganyos formái, számtalan variálhatósági lehetősége révén egyedi jelenség a kategóriájában.  

PEUGEOT 108 - Fotó: Peugeot

Az első lámpák biztosan illeszkednek a karosszériába. Az összes felszereltségi szinten azonos, high-tech hatású króm-fekete fényszórók éles tekintetet kölcsönöznek a PEUGEOT 108-nak. A fényszórók felső vonalába fénydiódasor illeszkedik. Ezt a technológiát alkalmazzák a nappali menetfényhez is, mely a ködlámpát is magába foglaló robusztus köténylemezen kapott helyet. A háromdimenziós hatású lámpák révén a márka ismertetőjele, a három oroszlánkarom szinte kiemelkedik a karosszériából. A vízszintes vonalú lökhárító stabilitást kölcsönöz az autónak. 

A gazdag külső után az utastérben sem csalódunk: kényelmes belső tér fogad, melyre a kompakt kisautót látva egyáltalán nem számítunk. 
Az elektromosan nyitható vászontető kapcsolója is csak egy karnyújtásnyira található a tetőben, melynek megnyomásával tetszőlegesen tágítható az utastér. A nyitható tető ráadásul bármilyen pozícióba állítható: megnyitható csak az első két ülés fölött, de akár mind a négy ülés fölött is. 

A PEUGEOT 108 nemcsak a stílusával csábít felfedezésre: számos « kompozíció » közül választhatnak az ügyfelek. A nyolc felkínált szín közül kettő igazán egyedi: a rézarany Aïkinite és a különleges lila Red Purple. A kizárólag 3 ajtós lejtőshátú modellhez rendelhető kéttónusú festés két változatban létezik: Red Purple (vöröseslila) és Gris Gallium (kékesszürke) vagy Blanc Lipizan (lipicai fehér) és Aïkinite (rézarany).

PEUGEOT 108 - Fotó: Peugeot

Ha a színválasztás megtörtént, az ügyfél még messzebbre mehet a személyre szabás terén, hiszen további hét designcsomag és három különböző hangulatú enteriőr között választhat. A designcsomagok elemei: külső és belső matricák, tükörházak külső visszapillantó tükrökhöz, szőnyegek, kulcsházak (mechanikus, távirányítós vagy kulcskártya); a háromféle enteriőr pedig a műszerfal és a középkonzol dekorációjának színeit variálja.

A 3,74 m hosszú és 1,62 m széles PEUGEOT 108 a kompaktság bajnoka, ami városban különösen nagy szerepet játszik.

 

2.)

Opel ADAM ROCKS - vagány életöröm

Egyszerre vagány és karizmatikus, dögös és elbűvölő: az Opel ADAM ROCKS ügyesen ötvözi a mini-crossover kalandos természetét a nyitott autózás élvezetével. 

A legújabb, mindössze 3,74 méter hosszú családtag a legtisztább életöröm képviselője – városban éppúgy, mint odakint a zöldben. Elektromosan hátrahúzható, széria Swing Top vászontetejével, markáns, körkörös karosszériaburkolatával és 15 milliméteres futómű-emelésével egy új piaci szegmens megnyitója az ADAM ROCKS: ez az első háromajtós, négy méternél rövidebb, városi mini-crossover. Abszolút egyéni a belseje is, külön tervezett dekorációkkal és üléskárpitokkal, amelyek csak hozzá lesznek kaphatók. Számos innovatív biztonsági- és komfortfelszerelés mellett – mint a parkolóhelyre magától bemanőverező asszisztens – természetesen nem hiányzik az Apple iOS- és Android operációs rendszerű okostelefonokat integráló, többszörösen kitüntetett IntelliLink infotainment-rendszer sem, amelynek köszönhetően az Opel ADAM a legjobban kapcsolódó kiskocsi, méghozzá különösen kedvező árért.

Opel ADAM ROCKS - Fotó: Opel

Az arányosan atletikus megjelenésű ROCKS hozza képbe az ADAM-család teljesen új motornemzedékét, hiszen az 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo hajtja. A modern, kompakt motor új standardot állít fel a háromhengereseknél: 115 lóerős és rendkívül takarékos, csupán 4,3 litert fogyaszt. Szintén új manuális, hatfokozatú sebességváltója nagyon könnyen és gyorsan kapcsolható.

Az ADAM ROCKS inspirálója a városi parkour-sportoló, aki a saját, különös módján használja akadálypályának az életterét. A városban és odakint a szabadban egyaránt megnyilvánuló személyes szabadságot a markáns küllem, a magasabb profil és az erőteljes formák jelképezik. Szakít a hagyományokkal a bármikor kinyitható Swing Top vászontető is. Különlegessége, hogy a felnit „Wild“ („Erdei vad”) designnal és különféle színekkel lehet személyre szabni – ezek kizárólag e modellhez elérhetők. Újdonság az ADAM ROCKS néhány színárnyalata, mint az élénk sárga „Goldbusters“. A színkombinációs fényezéshez összesen 18 karosszéria- és hat tetőszín közül lehet választani.

 

3.)

Alfa Romeo MiTo - olasz design vagánysággal ötvözve

Felfrissített technológiai arculatával az autó továbbra is konszolidált képet mutat magáról, mint egy sportos, kompakt jármű, amely azokat az autósokat érinti meg, akik részletekbe hajló kidolgozottságot, olasz stílust és műszaki tökéletességet keresnek, maximális biztonság mellett. A sportos, kompakt Alfa Romeo modell nagyszerű új stílussal és egyéni jellemzőkkel szólítja meg a vásárlókat. A modellválasztékot racionalizálták, felfrissítették az alapfelszereltséget, valamint bővítették a legnépszerűbb opciós felszereléseket és kiegészítőket tartalmazó felszereltségi csomagok tartalmát.

Alfa Romeo MiTo - Fotó: Alfa Romeo

A 2014-es széria modellkínálata az olasz designt tükrözi,  számos új vizuális elemet kínál. Ilyen az áttervezett, és krómkerettel kiegészített hűtőmaszk, az első fényszórók barnított kidolgozása, vagy a vadonatúj, antracit szürke fényezés. Az új MiTo értelemszerűen megerősíti a sikeres koncepciókat,  az összetéveszthetetlen stílustól és személyiségtől kezdve a dinamikus külső formaterven át a vadonatúj üléskárpitokkal és kifinomult műszerfal-betétekkel gazdagított beltérig. Utóbbiak még kifinomultabbak lettek, hiszen az ügyfelek mostantól három új kárpit-kombináció közül választhatnak: a Distinctive felszereltségi szinten két új Evoluzione szövet (fekete/titán vagy fekete/piros), a Quadrifoglio Verde modellváltozaton pedig új, fekete Heritage szövet jelent meg, utóbbi különlegessége az elektromosan beégetett Alfa Romeo embléma.

Alfa Romeo MiTo - Fotó: Alfa Romeo

Szintén különleges a műszerfal-választék: az Essential kivitel egyedi fekete változatot kap (Street műszerfal) míg a Distinctive-hez kétféle, árnyalt Evoluzione műszerfal (szürke/fekete vagy fekete/piros) rendelhető.  A 105 lóerős TwinAir motor emellett különösen környezetbarát is: CO2-kibocsátása a kategória legjobb értékei közé tartozik.  A MiTo 2014-es kiadásán mutatkozik be először az a multimédiás eszköz, amelynek alapját az Uconnect új generációs infotainment platform koncepció adja. A beépített TomTom navigációs funkcióval és anélkül egyaránt megrendelhető eszköz 5 colos, színes érintőképernyőjén keresztül a felhasználó minden főbb funkciót elérhet, a rádiótól az USB vagy AUX bemeneteken keresztül csatlakoztatható multimédiás eszközökig (médialejátszó, iPod, iPhone, okostelefon).

 

 

+1

Fiat 500 Cult - az exklúzív hagyomány

Az új Fiat 500 Cult, az új, „gyűjtői” kiadás a 2014-es, új jellemzők legjavát egybe gyűjtve exkluzív stílusbeli és technológiai tartalmat kínál - mint például a Blue&Me Bluetooth mobiltelefon-kihangosító rendszert, az automatikus klímaberendezést és legigényesebb vásárlóinak elvárásait is maradéktalanul kielégítő teljesítményt.

Az újdonságok közé  sorolható a három új karosszériaszín (Lattementa zöld, háromrétegű fehér és Italia-kék; a három vadonatúj rajzolatú, 15  vagy 16 colos könnyűfém keréktárcsa, amelyek felszereltségi szinttől függően az alapfelszerelés részét képezik. És ez még nem minden: a modellsorozat megújulásának apropóján új belső kivitelezést is kap a Fiat 500, bőr vagy szövet kárpitozással, minden felszereltségi szinten más és más, egyedi kombinációban. Ráadásul az utastér is megújul, felszereltsége egy új, innovatív 7 colos TFT kijelzős műszeregységgel gazdagodik.

FIAT 500 - Fotó: FIAT

A ferdehátú és kabrió kivitelben kapható, csúcskivitelű Cult modellváltozat kifinomult, kéttónusú megjelenést kap. A tető fix üvegfelületű, illetve fényes fekete festésű lehet, míg a karosszéria övvonal alatti része a modellszériához rendelhető színek - köztük az új Lattementa-zöld - bármelyikére fényezhető. Ezen kívül a kabrió kivitelhez kérhető a vadonatúj, háromrétegű fehér fényezés is.

Az autó elegáns megjelenését a hátsó lámpatest fényes fekete kerete, az igényesen elhelyezett króm részletek (mindenekelőtt a hagyományosan fényes fekete kivitelezésű tükörházak, az elülső „bajuszok” és a csomagtérajtó kilincse), az új, 16 colos könnyűfém keréktárcsa és az új bőrülések teszik teljessé.

A beltérben mindemellett fő helyen szerepel az egyik legfontosabb technológiai újítás, amellyel a Fiat 500 Cult forradalmasítja a méretosztályt: a 7 colos TFT képernyővel szerelt új műszeregység. Ez a rendszer minden fontos információt a vezető szeme előtt jelenít meg, és újfent bebizonyítja, hogy a Fiat 500 igazi trend-teremtő modell, egy ikon, amelyik mindig egy lépéssel a versenytársak előtt jár. A rendszert az ultramodern fedélzeti rendszerek és járműipari komponensek szakértője, a Magneti Marelli csoport tervezte és szállítja.

FIAT 500 - Fotó: FIAT

A Fiat 500 Cult azonban nem csak a felszereltségről szól, hanem a karakteres, élvezetes vezethetőségről is. Ezt szolgálja a modell széles motorválasztéka, a 85 lóerős turbo benzinmotoros változattól a 105 lóerős turbo benzimotoros változatig.   Mindemellett különösen tiszta és takarékos üzemű: átlagfogyasztása 4,2 l/100km, CO2-kibocsátása 99 g/km. 

Stílusos, eredeti szépség, mely mentes mindennemű stilisztikai modorosságtól – tisztán és lenyűgözően fejezi ki az eleganciát, miközben innovációját tekintve is lenyűgöző!

Miért pont Valkyrie Rune lett a neve, nem tudni. Mindenestre remekmű, műalkotás. Sikerült a Honda mérnökeinek időtállót alkotniuk.

Augusztus 23-án bemutatták a VW T-Roc-ot. A Golf népszerűségét meglovagolva új változatot dolgoztak ki a konstruktőrök. A szabadidő-autónak, vagy crossovernek nevezett jármű valószínűleg sikeres lesz a márka kedvelői között.

 

Egyre több gyártó jelenik meg az okostelefonok mellett okosórákkal is, ám a konzervatív ízlésű óraszeretőket nem sikerül elcsábítaniuk. Egy magyar tervező, Balogh Gábor egy merőben új koncepciót tett le az asztalra, amelyet a nemzetközi sajtó azonnal felkapott, bízunk benne, hogy valamelyik gyártó meg is valósítja. 

Képes adatbázis ajánló

The Drop hangfal

The Drop hangfal

Forrás: 
Scandyna Podspeakers