Dimitri Bez ezúttal a klasszikus stílust ötvözte minimál dizájnnal - a fából készült csónakot azonban legmodernebb villamos berendezés hajtja.

Kényelem mindenekfelett – ám ezúttal színes, életteli kiadásban! A milánói Salone del Mobile 2017-es kiállításából már szemezgettünk cikksorozatunk első részében. Akkor a stílusában és színvilágát tekintve minimáalista darabokat vettük górcső alá, ezúttal az izgalmas formáké és színeké lesz a főszerep.

Édes, pihe-puha csábítás, hívogató anyagok és felületek, minimalista formák és színválasztás: a legújabb, egyedi kényelmünkre és méreteinkre szabható szófákat és kanapékat válogattuk össze az idei Salon del mobile bútorkiállítás palettájáról.

Az olasz AIM Studio kreatív, ugyanakkor elegáns otthont álmodott meg Milánó egyik régi irodaházában.

Mindenkinek megvan a maga személyes története. Minden embernek van egy volt otthona, ahonnan elindult és most szeretne egy újat, ami adott esetben egy új közös élet kezdete – meséli nekünk Koppány Kata, a fiatal, tehetséges lakberendező, aki ezesetben egy friss pár első közös fészkét álmodta meg…

A Tóth Project, Tóth László építészcsapata számára magától értetődő, hogy egy otthon külső és belső tereit teljes mértékben az építettő családra szabják, amihez szinte „bele kell bújni” az adott család életébe, hogy majdani lakóterük tökéletesen az ő kényelmüket szolgálja.

Kijevben található ez a modern, minimalista otthon, ahol nem csak a színek kontrasztjaival játszottak ügyesen tervezői, de a funkcionalitást is magas szinten kezelték…

Az Inhabitat online magazin pályázatot írt ki a világ dizájnerei és építészei számára, a világméretű légszennyezettség problémájára. A verseny nagydíjasa, a Gyógyító helyek kategóriagyőztese a magyar Miklósi Ádám lett Chlorella névre hallgató oxigéntermelő algapavilon koncepciójával.

Rohamtempóban fejlődik a technika. Ma már a legtöbb új televízókészülék full HD felbontással, az egészen hatalmas méretű készülékek pedig már UHD felbontással rendelkeznek. 

Letisztult anyagok, egyszerű színválasztás mellett érvényesül igazán a forma és funkció – vallja az Artgroup Építész Stúdió vezetőtervezője, Tóth Zoltán.