Magyarországon és a világ más tájain is egyre égetőbb gazdasági és szociális probléma a lakáshiány. A Kodasema nevű észt designcég erre adott válasza a KODA, amely egy rugalmasan alakítható, gyorsan és egyszerűen felhúzható, kis alapterületű mobilházikó.

 

A repülő autók manapság már egyre kevésbé tűnnek pusztán a sci-fi filmekben létező elképzelésnek. Az új terület egyik úttörője, aki már több működő prototípust is megálmodott, Dr. Paul Moller mérnök, a Moller International alapítója.

A francia Neematic tervezőcsapat egy olyan professzionális elektromos hegyikerékpárt álmodott meg, amely ötvözi a mountain bike-ok és a motorok tulajdonságait.

 

A magyarországi székhelyű, 2015-ben alapított Wallgo Design tervező, gyártó- és kivitelező cég fából és tartósított izlandi zuzmóból készült termékei a természet harmóniáját varázsolják a mindennapi életterekbe.

A francia motor- és autógyártó Lazareth egyik legújabb remekműve a kétéltű, amely kinézetre a 60-as évek ikonikus, nyitott tetejű „strandautója”, a MOKE kinézetét örökölte, különlegessége viszont, hogy akár vízre is szállhatunk vele.

 

A milánói székhelyű Stefano Boeri Architetti méltán világhírű egyedülálló Vertical Forest projektjeiről, melyek amellett, hogy látványosak, a környezetünk megóvása érdekében is hatalmas lépést tesznek.

Nemcsak a gyerekek álmodnak arról, hogy fára házat építsenek. A kazahsztáni A.Masow Architects designcég építészetileg egyedülálló – hamarosan a kivitelezés fázisába lépő – projektje egy fenyőerdő közepén, egy élő fa köré épülő ház, amihez a tervek szerint egyetlen fát sem kell kivágni.

A LASSA építésziroda által megálmodott különleges, Y-alakú tetővel rendelkező nyári rezidencia a Peloponnészoszi-félsziget déli részén, távol a világ zajától nyújt maximális kikapcsolódást lakóinak.

A Maredo nemzetközi étteremlánc berlini étterme belső tereinek újragondolásához az Ippolito Fletz Group belsőépítész csapatát kérte fel, akik látványos, ötletes megoldásokat alkalmazva adták vissza a steakhouse autentikus hangulatát.

A 30-as évekbeli, 160 négyzetméteres villa hangulata hasonlóképp lenyűgözte Bonta Gáspár belsőépítészt, mint az őt felkérő fiatal párt, akik új otthonuknak választották a házat.