MCXVI Éptészműterem Kft. - Borsay Attila építész

építésziroda
MCXVI Éptészműterem
Email cím: 
1117 Budapest, Fehérvári út 35.
Tel.: +36-1-365-14-42

Az MCXVI Építészműtermet öt fiatal Mesteriskolás építész alapította 2001-ben a Roosevelt irodaház átépítésére kiírt meghívásos építészeti tervpályázat megnyerésével. A munka megkezdését követően két tulajdonos kivált, a cég 100 %-ban magyar tulajdon. Az iroda 2002 tavasza óta működik jelenlegi helyén. A műterem folyamatosan bővült mind személy állományában, mind eszközkészletében, így mostanra egy teljesen kiépített legmagasabb infrastruktúrával rendelkező irodává vált, munkáját professzionálisan a legkorszerűbb európai standardok szerint végzi. Az állandó építész munkatársak száma hat fő, de ezen kívül külsős bedolgozók is segítik a tervezői feladatok haladéktalan és precíz elvégzését. A stáb nyelveket beszélő, csak diplomadíjjal, vagy MÉSZ mesteriskolai végzettséggel rendelkező magasan kvalifikált építészekből áll.

A külsős szakági tervezők a legjobbak ma Magyarországon, azért, hogy a műteremből kikerülő munkáknál az elérhető legmagasabb építészeti és műszaki minőséget képviseljük. Rendszeres belső ellenőrzés biztosítja a tervek nívóját, legújabban lépést tartva a korral energetikus tervezővel is együtt működünk.

Az irodában megszülető épületvízióknál a legkorszerűbb környezetvédelmi eljárásokat és műszaki megoldásokat, anyagokat használjuk, felelősen gondolkodva nemcsak az épített, de a természeti környezet jövőjét illetően is.

Az általunk tervezett házak, belsők egy olyan esztétikai és építészeti összhang megteremtését tűzték ki célul, melyek a tőlünk nyugatra fekvő országokban teljesen természetesek. Ezeket számtalan tervpályázaton és megvalósult, illetve megvalósulás alatt álló projekteken bizonyítjuk. Az általunk tervezett épületek volumene, eléri a 900 ezer m2-t, melyből 250 ezer m2 megvalósult. Munkáinkat teljes generál tervezéssel végezzük, legyen családi ház, vagy nagyobb léptékű középület.

Kiváló kapcsolatokkal rendelkezünk a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, különböző szakhatóságok, főépítészi hivatalok, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Világörökség Pro Budapest Alapítvány, valamint különböző terv zsűrik felé.

A műterem 2007-től kezdve kapcsolatban áll az IAESTE Magyar Mérnökhallgatók Egyesületével, és nyaranta külföldi vendéghallgatóknak szakmagyakorlási lehetőséget biztosít.

Az iroda 2009-től a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának akkreditált partnere hallgatói tervezőirodai gyakorlat számára.

Elmúlt tíz éves munkánk mára tananyag a Budapesti Műszaki Egyetemen.