James Whitaker tervezett egy szállító konténerekből álló irodaházat, de a terv végül nem valósult meg. Aztán valaki megkereste, hogy a kaliforniai sivatag közepén elterülő 90 hektáros földjén el tudná képzelni a hófehér épületet. A látványtervek alapján a végeredmény olyan lesz, mint egy űrállomás a Marson.

 

A Design Hét Budapest kiemelt eseménye volt a holland sztárdesigner előadása, melynek során szóba került a luxus, önmagunk szüntelen meghaladása és egy titkos budapesti projekt is.

 

David Tajchman belga építész innovatív felhőkarcolót álmodott az ortodox építészeti stílusáról ismert Tel-Aviv központjába. A Gran Meditarreano terve a korszerű kivitelezés, letisztult megjelenés és sokrétű funkcionalitást ötvözi, így minden tekintetben a modern városi igényei szerint lett kialakítva.

 

A Design Hét Budapest 2017-ben nem is lehetne aktuálisabb a hygge témával. Úgy tűnik, hogy a boldog dánok életérzésének titkára a magyarok is kíváncsiak.

A világ legboldogabb népének titka egyetlen szóban elbeszélve!

 

Az ipari méretű tömegtermelésre szakosodott, az innovációra és a tervezésre dollármilliókat fordító szemüveggyártó óriásmárkák mellett szinte lehetetlen labdába rúgnia egy mindössze néhány (de annál lelkesebb) főt számláló magyar cégnek.

 

A Design Hét minden évben kiemel egy megismerésre érdemesnek talált, inspiráló és design-szempontból valamilyen oknál fogva különösen érdekes országot, melyet kiemelt programokkal, kiállításokkal és különféle eseményekkel igyekeznek minél megismerhetőbbé tenni.

 

 

A Design Hét Budapest programsorozatából a KUBIK is alaposan kiveszi a részét kiállítással, workshoppal és filmvetítéssel.

 

Közeledik a Design Hét, amely idén is számos előremutató programmal vár bennünket. Az események között kiemelkedő helyet foglal el a fenntarthatóságról szóló kerekasztal beszélgetés, kiállítás és workshop.

Ha azt gondolnánk, hogy otthonunk hanggal történő vezérléséhez még mindig óriási summát kell fizetnünk: akkor ideje megvizsgálnunk egy alig 50 dolláros eszközt, melyet az Amazon fejlesztett ki.

Oldalak